• Olej słonecznikowy do frytek

     

    Olej słonecznikowy do frytek

    Nigdy w życiu nie spotkałem jeszcze żadnej osoby, która nie lubiłaby frytek. Każdy z pewnością czerpie przyjemność z tego rodzaju posiłków i liczba osób, które to lubią cały czas rośnie.

    Jak jednak uzyskać bardzo poszukiwany złoty i chrupiący frytki?

     

    Odkryjmy to przez chwilę.

    Najlepsze frytki to takie, które są delikatne i puszyste na skórze, ale chrupiące i złotobrązowe.

    Po przeżuciu najlepiej poczuć satysfakcję z chrupnięcia i skorzystać z miękkości wnętrza. Może to być jedna z rzeczy, dla której wiele restauracji i kawiarni na wynos próbuje.

     

    Zobaczmy więc, jak możemy to zrobić frytki.

     

    Na początek potrzebujesz partii czystego, jasnego, złotego oleju słonecznikowego.

    Olej słonecznikowy ma wysoki temperaturę dymienia, co oznacza, że ​​zachowuje swoją dobroć nawet w nadmiernych temperaturach.

    Wlej olej prosto do garnka, napełniając go do połowy i doprowadzić do wrzenia. To ważny krok.

    Trzeba najpierw spojrzeć na olej, aby najpierw się zagotował. Jeśli włożysz frytki do oleju wcześniej, niż się zagotował, będą wyjątkowo rozmoczone i polane olejem spożywczym.

    Jak tylko olej się zagotuje umieść paski frytek ziemniaczanych w garnku. Prawdopodobnie spłukałeś paski ziemniaków, gwarantując, że je wysuszyłeś wcześniej niż wkładając je do oleju, aby zapobiec rozpryskiwaniu się oleju.

    Następnie monitoruj przebieg smażenia. Najlepszy czas to 5 minut. Zalecam po prostu kontrolować go, aż będzie miał łagodny złoty brąz. Może to wskazywać, że zewnętrzna część francuskiego narybku jest chrupiąca. Na tym poziomie wnętrze musi być delikatne i puszyste. Jeśli odejdziesz na dłużej w oleju do smażenia, może całkowicie stwardnieć na skórze, a wnętrze może naprawdę chrupiącego smażyć.

    Po zakończeniu smażenia frytek wyjmij je z oleju słonecznikowego i umieść w misce wyłożonej ręcznikiem kuchennym. Ręcznik kuchenny nasiąknie nadwyżką oleju, który zwykle może nasiąkać w frytce i spowodować, że będzie rozmokły. Wiele olejków spłynie z frytek i zniknie, chcąc uzyskać złoty brąz i chrupkość.

    Masz to. Postępuj zgodnie z tymi wskazówkami, a będziesz tworzyć własne złote frytki.

     

    Jeśli nie chcesz robić tego w garnku możesz użyć frytkownicy na gorące powietrze.


  • Comments

    No comments yet

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Add comment

    Name / User name:

    E-mail (optional):

    Website (optional):

    Comment: