-
Olej słonecznikowy do frytek
Nigdy w życiu nie spotkałem jeszcze żadnej osoby, która nie lubiłaby frytek. Każdy z pewnością czerpie przyjemność z tego rodzaju posiłków i liczba osób, które to lubią cały czas rośnie.
Jak jednak uzyskać bardzo poszukiwany złoty i chrupiący frytki?
Odkryjmy to przez chwilę.
Najlepsze frytki to takie, które są delikatne i puszyste na skórze, ale chrupiące i złotobrązowe.
Po przeżuciu najlepiej poczuć satysfakcję z chrupnięcia i skorzystać z miękkości wnętrza. Może to być jedna z rzeczy, dla której wiele restauracji i kawiarni na wynos próbuje.
Zobaczmy więc, jak możemy to zrobić frytki.
Na początek potrzebujesz partii czystego, jasnego, złotego oleju słonecznikowego.
Olej słonecznikowy ma wysoki temperaturę dymienia, co oznacza, że zachowuje swoją dobroć nawet w nadmiernych temperaturach.
Wlej olej prosto do garnka, napełniając go do połowy i doprowadzić do wrzenia. To ważny krok.
Trzeba najpierw spojrzeć na olej, aby najpierw się zagotował. Jeśli włożysz frytki do oleju wcześniej, niż się zagotował, będą wyjątkowo rozmoczone i polane olejem spożywczym.
Jak tylko olej się zagotuje umieść paski frytek ziemniaczanych w garnku. Prawdopodobnie spłukałeś paski ziemniaków, gwarantując, że je wysuszyłeś wcześniej niż wkładając je do oleju, aby zapobiec rozpryskiwaniu się oleju.
Następnie monitoruj przebieg smażenia. Najlepszy czas to 5 minut. Zalecam po prostu kontrolować go, aż będzie miał łagodny złoty brąz. Może to wskazywać, że zewnętrzna część francuskiego narybku jest chrupiąca. Na tym poziomie wnętrze musi być delikatne i puszyste. Jeśli odejdziesz na dłużej w oleju do smażenia, może całkowicie stwardnieć na skórze, a wnętrze może naprawdę chrupiącego smażyć.
Po zakończeniu smażenia frytek wyjmij je z oleju słonecznikowego i umieść w misce wyłożonej ręcznikiem kuchennym. Ręcznik kuchenny nasiąknie nadwyżką oleju, który zwykle może nasiąkać w frytce i spowodować, że będzie rozmokły. Wiele olejków spłynie z frytek i zniknie, chcąc uzyskać złoty brąz i chrupkość.
Masz to. Postępuj zgodnie z tymi wskazówkami, a będziesz tworzyć własne złote frytki.
Jeśli nie chcesz robić tego w garnku możesz użyć frytkownicy na gorące powietrze.
-
Comments